“Ganske små problemløsere:” De beste tilbake-til-skolen-dingsene og utstyret

Dette er første gang på 17 år at jeg ikke har et barn som går tilbake til skolen denne høsten. Min eneste datter ble uteksaminert fra college i juni og kommer ikke tilbake i klassen før hun begynner på jusstudiet høsten 2024. (Se mor-milepælen snuser…)

Jeg innrømmer at jeg på en måte savner å løpe til Target i siste liten med en liste over forsyninger vi glemte – bare for å støte på et halvt dusin andre foreldrevenner som gjør akkurat det samme.

Også? Jeg er fortsatt besatt av å finne de kuleste, mest nyttige og rimeligste gadgetene og det beste utstyret på planeten. Det er bare at i år gjør jeg det mindre egoistisk og mer for familien din enn min. Det er en god ting å gjøre med min tomme-rede-angst, ikke sant?

Jeg kaller dette min “ganske lille problemløser”-dingser og utstyr – med en løsning for en moderne families daglige dilemmaer, store og små. La oss dykke inn.

Kjøp du gjør via lenkene våre kan gi oss og våre publiseringspartnere en provisjon.

Finnes det en bærbar batterilader for smarttelefoner og bærbare datamaskiner?

I disse dager er en pålitelig bærbar batterilader viktigere enn nummer to blyanter og limstifter kombinert. Jeg anbefaler en som fungerer for smarttelefoner, nettbrett, og bærbare datamaskiner.

Ja, de eksisterer, og de er totalt livreddere.

Se etter kraftpakker som er små og lette nok til å skli ned i en ryggsekk eller frakkelomme uten å legge til for mye bulk eller vekt. Den må også hurtiglade de mobile enhetene dine minst én gang, fra start til slutt, før du har ladet strømpakken. (Bonuspoeng for ladere som også er søte og fargerike.)

Det er noen få jeg har prøvd som oppfyller de fleste, om ikke alle, standardene mine, inkludert modeller fra Zendure (jeg elsker den blå fargen), Nimble Champ, Einova Eggtronic og Anker. Forvent å betale minst $40 for en anstendig multitasking-lader som leverer nok juice til en håndfull enheter.

En lader å holde seg unna er Apples MagSafe-batteripakke på 100 dollar. Det er nyttig fordi det fester seg magnetisk til baksiden av iPhone-en din, men de to vi kjøpte tidligere i år gir bare omtrent 30 % lengre batterilevetid. Veldig skuffende, spesielt for prisen.

Er det en videodørklokke til garasjen din?

Videoringeklokker kan være en fin måte å holde styr på at barna kommer trygt hjem fra skolen, spesielt hvis du fortsatt er på jobb. Men hva om barnet ditt bruker garasjeporten til å komme og gå fra huset ditt?

Garasjeporter er den nye “inngangsdøren” for rundt 70 % av amerikanerne. Og riktignok er det en ny gadget som lar deg se og kontrollere hvem som går inn og ut av denne moderne «travleste inngangsdøren».

Vi fant, kjøpte og installerte et nytt smart garasje videotastatur kalt MyQ ($100) tidligere denne måneden. Det er en “øyepå” sikkerhetsinnretning som er en krysning mellom en videodørklokke og et garasjetastatur, og den er full av neste generasjons funksjoner.

Det tok meg omtrent 10 minutter å erstatte min gamle pinnepute med denne nye, inkludert å koble den til en app på smarttelefonen min. Appen er intuitiv og enkel å bruke og har noen fantastiske funksjoner som å angi tilpassede koder for hvert enkelt familiemedlem. Du kan også bli varslet når hver enkelt person kommer hjem og få sanntids bevegelses- og aktivitetsvarsler, avansert bevegelsesdeteksjon, 1080p HD-video nattsyn, toveis lyd og mer.

Finnes det en gadget som hjelper barna å tilpasse seg nye rutiner?

Et av de største problemene jeg hører om fra familier på denne tiden av året, er hvordan man kan hjelpe små med å gå fra sommertidsplaner til rutiner i skoleåret. Det er flere måter å bruke forskjellige tekniske verktøy for å hjelpe i denne prosessen, men jeg liker virkelig å bruke dingser som er helt skjermfrie. (Det siste vi trenger er nok en nedsmelting over “tid for å slå av nettbrettet”-reglene.)

Da datteren min gikk på barneskolen, hadde jeg en DVD med tilpassede sanger med navnet hennes. (Jeg synger fortsatt sangen «våkn opp Jeneva, det er på tide å starte dagen din…» for henne. Hun elsker den ikke nå, men det gjorde hun sikkert da.)

2023-versjonen av den (men fullpakket med mange flere magiske triks) er en liten, skjermfri, interaktiv, pedagogisk lydspiller kalt Storypod.

Den ligner på andre lydspillere vi har dekket på noen få måter, for eksempel kan barn lese bøker interaktivt med enheten, noe som virkelig kan hjelpe med tidlig leseforståelse. De kan også bruke den medfølgende «Craftie» – en søt liten garnfigur som barn setter på toppen av enheten i stor softballstørrelse – til å spille et sett med sanger eller historier rundt et tema. De kan til og med samle Crafties (min favoritt er Frida Kahlo), eller bruke selskapets ekstra sammenkoblede gjenstander som bøker, fliser og triviakort.

Superkraften til denne spesielle barnehøyttaleren er imidlertid at foreldre, besteforeldre, lærere, venner og alle som har Storypod-appen (iOS, Android) på telefonen, kan ta opp og dele en tilpasset melding. Foreldre kan deretter laste ned den meldingen til en bok, fotoramme eller nesten hva som helst, ved å bruke et Storypod-klistremerke.

Jeg testet dette ved å la faren min fortelle datteren min om sin første skoledag, og deretter paret den med Owl iCraftie som fulgte med Storypod. Selv om hun er mye eldre nå, ideen om å høre bestefaren sin fortelle historier på en måte som kan bevares for hennes egne barn å lytte til? Vel, det er bare uvurderlig.

Finnes det ladestasjoner for å sette bort dingser om natten?

Jeg lar aldri datteren min ha enhetene sine på soverommet hennes over natten, og jeg anbefaler det på det sterkeste til andre foreldre. Hva bra skjer på en mobilenhet for et barn i skolealder mellom kl. 23.00 og 05.00? Ingen. (Nei, de trenger det ikke som alarm – bare kjøp en klokke.)

For mange år siden opprettet jeg en sentral ladestasjon i huset vårt, og det har gjort underverker for oss alle å koble fra ved middagstid og sengetid. (Våre nå voksne barn takker oss for det.)

Jeg bruker Arianna Huffingtons ladestasjon for telefonseng ($65) fordi den ser ut som en seng, og du kan putte inn dingsene dine om natten – så den er morsom og søt og barn liker ritualet med å legge enheter i seng. Ladedokker kommer nå i alle former, størrelser og konfigurasjoner. Det er til og med en linje med møbler nå kalt “decortech” med ladere innebygd.

Å ha de beste dingsene dine på ett sentralt område, som kjøkkenbenken eller et bord ved inngangsdøren, sikrer også at de er ladet opp og klare til bruk når du forlater huset. Ikke mer å løpe rundt og lete etter den telefonen!

Hvis du trenger å gå et skritt videre med administrasjonen av mobile enheter, kan du få tidsbestemte “skap”. Jeg har nylig brukt ySky Portable ($24) smart autotelefon timerlåseboks for å omgå kampen med å prøve å holde øynene borte fra telefonen når jeg er under en stram tidsfrist og presset er på. (Selvfølgelig bruker jeg “fokus”-modus også, men når desperate tider krever desperate tiltak, er denne typen “telefonfengsel” perfekt.)

Hva er den beste høyteknologiske kalenderen for en familie?

Å sjonglere tidsplaner for alle i husholdningen din kan være en øvelse er absolutt galskap. En gadget jeg fant for omtrent en måned siden tilbyr den beste løsningen jeg har funnet ennå. Den kalles Skylight Calendar (15-tommers), og dens eneste formål er å synkronisere tidsplaner på ett sted, på én hovedskjerm, hjemme. Den gjør andre triks også, som å spore alles gjøremål, så du trenger ikke spørre barna dine en million ganger om de har tatt oppvasken ennå.

Den kommer i to størrelser, men den minste av de to, 10-tommersmodellen, føles ikke like eksklusiv for meg, så jeg gikk for den større. Å gå ombord på alle mine Google-, Outlook-, iOS- og Yahoo-kalendere var ikke enkelt eller intuitivt første gang jeg brukte det, og jeg skulle ønske at appgrensesnittet totalt sett var mindre klønete. Men … mitt gamle kalendersystem – som inkluderer en papirplanlegger, pin-up-kalender og et halvt dusin digitale kalendere – var mye, mye verre!

Når du har satt opp alt, fungerer det virkelig som en sjarm, og selskapet er super responsive og hjelper deg hvis du har problemer med det. Det jeg liker best med Skylight-kalenderen er det enorme potensialet den har for å virkelig strømlinjeforme våre moderne liv. Jeg setter også pris på berøringsskjermen, måten den fargekoder hendelser for hvert familiemedlem, og viser gjøremål, dagligvarelister, hjelper med måltidsplanlegging og mer. Jeg utelot smarttelefoner og bærbare datamaskiner her av en grunn. De er i min neste spalte, om “treningshjulteknologi” som vokser sammen med barna dine. Kom tilbake her for den snart!

Jennifer Jolly er en Emmy-prisvinnende forbrukerteknologispaltist og korrespondent på lufta.

Synspunktene og meningene som er uttrykt i denne spalten er forfatterens og gjenspeiler ikke nødvendigvis USA TODAY.

Kontakt henne på [email protected].

Read More