Du kan nå bekrefte Threads-profilen din på Mastodon

Meta har rullet ut muligheten til å bekrefte en lenke til Threads-profilen din på sosiale medieplattformer som Mastodon, ifølge et Threads-innlegg fra Instagram-sjef Adam Mosseri. For å være tydelig, dette er ikke en gratis måte å få et blått merke ved siden av trådnavnet ditt; du må sannsynligvis betale Meta for å få en av disse. I stedet hjelper denne nye funksjonen deg med å bevise annen plattformer som en Threads-profil du lenker til er en du eier. Men den representerer også noe større: en faktisk Threads-funksjon fra Meta som kobles til desentraliserte sosiale medier.

Jeg fikk dette til å fungere på bare noen få minutter på Mastodon-profilen min, noe som betyr at en URL til Threads-kontoen min nå har en grønn hake. Jeg skal forklare hvordan jeg fikk satt opp dette litt senere i denne historien, men foreløpig er her et skjermbilde av hvordan det ser ut:

Mosseri kunngjorde oppdateringen som en del av en tråd om noen andre nye funksjoner som ble annonsert på onsdag. “Vi har også rullet ut tråder-støtte for rel=me-lenker for å hjelpe deg med å bekrefte identiteten din på plattformer som Mastodon,” sa Mosseri. “Du kan nå legge til Threads-profilkoblingen din på støttede plattformer for å bekrefte identiteten din.”

Et innlegg fra Threads-ingeniør Jesse Chen, kjent på nettstedet som 0xjessel, forklarer at “for folk utenfor Fediverse betyr dette kanskje ikke så mye, men mitt håp er at folk tar dette som et tegn på at vi omfavner åpne standarder på alvor. ”

Jeg skal innrømme at jeg ikke visste hva rel=me-lenker var da jeg leste Mosseri sitt innlegg (jeg så først Chens innlegg senere), så jeg fant en Mastodon-støtteside som forklarte hvordan de fungerer. “Hvis du legger inn en HTTPS-kobling i profilmetadataene dine, sjekker Mastodon om den koblingen løses til en nettside som kobler tilbake til Mastodon-profilen din med en spesiell rel=me-attributt,” ifølge dokumentet. “I så fall får du et bekreftelsesmerke ved siden av den lenken, siden du er bekreftet som eier.”

Hvis øynene dine glir over å lese alt dette, aldri frykt: Jeg fant ut at det til syvende og sist var ganske enkelt å få Mastodon-kontoen min til å vise et bekreftet hakemerke for Threads-profilen min. Slik gjorde jeg det:

    På Threads-profilen min endret jeg min fremhevede kobling til å være min Mastodon-profil-URL. Så, på min Mastodon-profil, endret jeg en av de omtalte koblingene til å være min Threads-profil-URL. Etter at jeg lagret denne endringen, viste Mastodon-profilen min en grønn bekreftelsesmerke ved siden av nettadressen til Threads-profilen min. Suksess!

Mosseri har sagt at Meta planlegger å til slutt integrere Threads med den desentraliserte ActivityPub-protokollen, og jeg har vært skeptisk til at Meta følger opp. Men nå som selskapet rullet ut denne verifiseringsfunksjonen som fungerer på ikke-Threads-plattformer, begynner jeg å tro at vi faktisk vil se ActivityPub-støtte i Threads en dag.

Oppdatering 10. august 2023, 11:15 ET: Denne artikkelen har blitt oppdatert for å legge til 0xjessels kommentar.

Read More