7 timer siden Kreative måter å vise fotografiet hjemme på

Å ta vakre bilder på kameraet eller til og med telefonen din er en fantastisk måte å fange minnene fra ferien med familie eller venner. Og selv om det aldri har vært enklere å ta fantastiske bilder ved å klikke på en knapp, sitter disse bildene altfor ofte på harddiskene våre i årevis, og ser aldri dagens lys igjen.

I stedet kan du lage vakker veggkunst fra disse bildene for å vise frem minner rundt hele hjemmet ditt, og gi en fantastisk påminnelse om de gode stundene du hadde og de vakre stedene du har sett. Som fotograf selv vet jeg hvor flott det kan føles å se arbeidet mitt skrevet ut pent og stort, så jeg har satt sammen noen av mine favorittmåter jeg viser bilder på hjemme.

Les mer: Beste kameraer å kjøpe i 2023

Dette firkantede lerretet ser flott ut over trappene mine.

Andrew Lanxon/CNET

Gå stort med et lerret

Jeg har hatt små lerretstrykk før, og de har sett OK ut, men dette gigantiske lerretet gir et skikkelig statement. Med en størrelse på 47 x 47 tommer er det et ekte beist av et trykk, og jeg fikk den hengt over trappeoppgangen min for å virkelig vise den frem og legge til litt farge i en ellers vanlig plass.

Selv om ethvert bilde vil fungere for et lerretstrykk, ønsket jeg spesifikt å gå med noe litt mer abstrakt, og valgte et firkantet trykk av denne kystscenen, som bringer flotte kystvibber inn i huset mitt.

Kjøp lerretstrykk fra Cewe UK her.

Se på Nations Photolab

Les mer: Beste kameratelefon i 2023

Jeg elsker det skarpe svart-hvitt-utseendet til dette trykket.

Andrew Lanxon/CNET

Lag et sterkt monokromt aluminiumstrykk

Jeg elsker svart-hvitt-fotografering og var spesielt fornøyd da jeg tok noen humørfylte monokrome bilder med mitt konverterte infrarøde kamera mens jeg var på ferie på den vakre Isle of Skye i Skottland. Disse utskriftene er trykt på aluminium og har en jevn, matt finish som er fri for refleksjoner og egner seg godt til svart-hvitt-bilder med høy kontrast.

Jeg fikk laget et trykk i hele 55 x 41 tommer, og det er et fantastisk tillegg til hjemmestudioet mitt, og skiller seg pent ut mot den grå veggen. Aluminiumstrykket mitt kom med hengeskinner montert på baksiden, selv om du også kan bruke andre veggfester, så lenge de er sterke nok. Disse store trykkene er tunge!

Kjøp aluminiumstrykk fra Cewe UK her.

Se på WhiteWall

Å bryte dette bildet inn i en triptyk gir det en moderne vri.

Andrew Lanxon/CNET

Del opp bildet ditt i en iøynefallende triptyk

En triptyk refererer til ethvert bilde som vises i tre deler, enten det er tre forskjellige bilder designet for å vises sammen, eller ett bilde delt opp i deler. Jeg gikk for det siste alternativet, og delte en bred, filmisk utsikt over et vinterlig Edinburgh i tre skumplatepaneler, som hver måler 23 x 15 tommer.

Å henge dem i perfekt justering tok litt av å gjøre, men jeg elsker utseendet til de tre sammen. Det tar det som ellers ville vært et vanlig trykk og gir det en litt mer moderne, interessant vri ved å bryte det opp, samtidig som det beholder den visuelle effekten av originalbildet.

Prøv å lage triptyker ved å bruke brede landskapsscener, bylandskap eller andre panoramabilder. Eller prøv det med tre forskjellige bilder enten fra samme anledning (et bryllup eller ferie) eller gruppert etter tema (svart-hvitt-bilder eller tre steder i forskjellige årstider).

Kjøp triptyktrykk fra Cewe UK her.

Se på Cewe

De livlige fargene i dette bildet av nordlyset fungerer så godt i dette akryltrykket.

Andrew Lanxon/CNET

Spray litt farge med et akryltrykk

Akrylutskrifter er gode alternativer for levende bilder, ettersom måten lyset passerer gjennom det tykke materialet gjør at farger virkelig kommer til syne med en tilfredsstillende kontrast som nesten gir utskriften en 3D-effekt.

Jeg gikk med et trykk av et bilde jeg tok av nordlyset, skimrende over en bukt på Island. Det er et utrolig fargerikt bilde, med levende grønt og gult fra nordlyset, blandet med dype blåtoner på nattehimmelen, og jeg elsker absolutt hvordan det ser ut i trykket på 55 x 41 tommer.

Å henge den innebar å skru monteringspunkter inn i veggen min, noe som er litt vrient for en nybegynner som meg selv, men jeg elsker hvordan bildet ser ut mot den dype blåen på rommet mitt.

Kjøp akryltrykk fra Cewe UK her.

Se på WhiteWall

Denne lille honningkaken ser flott ut, men jeg kan legge til den med enda flere fliser.

Andrew Lanxon/CNET

Lag en moderne, sekskantet skjerm

Hexxas-fliser lar deg skrive ut bildene dine på sekskanter som du deretter kan bygge opp til et interessant honningkakemønster på veggen din. De syv flisene jeg fikk var nok til å lage et pent sirkulært mønster, men du kan bestille mye mer og lage mye mer interessante former som sprer seg over veggen din.

De er en fin måte å vise mange bilder som en del av ett sett, så vurder hvordan du kan tematisere flisene dine slik at de fungerer i harmoni. Jeg valgte et utvalg av mine naturlige makrobilder, gruppering av bilder av sopp og blader som fungerer godt sammen. Men disse flisene ville fungere veldig bra for å vise frem bildene dine fra forskjellige ferier, og legge dem til når du reiser hvert år, noe som resulterer i en stadig voksende visning av vakre, moderne utskrifter.

Kjøp Hexxas sekskantede fliser fra Cewe UK her.

Se på Cewe

Det klassiske innrammede utseendet til dette trykket fungerer godt med de andre på veggen min.

Andrew Lanxon/CNET

Ramme inn et heltetrykk for et klassisk utseende

Å bruke en klassisk ramme for utskriften føles kanskje ikke som den mest spennende, moderne måten å vise frem bildene dine på, men noen ganger fungerer klassikerne virkelig og lar utskriftene dine tåle tidens tann. Men hvis du fortsatt vil at den innrammede kunsten skal gi et statement på veggen din, må du gå stort.

Jeg gikk for det største 20 x 30-tommers rammetrykket Cewe tilbød, og fylte den svarte rammen med en ikonisk utsikt over Old Man of Storr på Isle of Skye. Jeg elsker hvor tidløst dette kunstverket ser ut på veggen min og hvor godt det passer mot andre, mindre innrammede utskrifter fra andre deler av Skottland.

Kjøp store innrammede trykk fra Cewe UK her.

Se på WhiteWall

Du og din familie og venner vil like å se gjennom fotobøker.

Andrew Lanxon/CNET

Pakk minnene dine inn i en fantastisk fotobok

Ikke alle dine fotografiske kunstverk må leve på veggene dine. En fotobok kan være en fantastisk måte å vise frem et helt utvalg bilder som virkelig forteller historien om en anledning. Bryllupsalbum er selvfølgelig de mest opplagte å gå for, siden du kan inkludere alle bildene dine fra den lykkelige dagen i én bok som du – og din familie og venner – vil glede deg over å bla gjennom i årene som kommer.

Men jeg har også elsket å lage fotobøker med sett med bilder fra bestemte høytider rundt om i verden. Jeg har ofte fotobøker i bakhodet når jeg er borte, og sørger for at jeg tar mange bilder som virkelig forteller historien til et sted — arkitektur, butikkfronter, mat, gatekunst osv. — som vil fylle sidene til boken min som om den er et luksusreisemagasin.

Gode ​​fotobokprodusenter (inkludert Cewe) lar deg tilpasse oppsettet til bildene dine fullt ut, sammen med papirtype og valg av ytre finish. Cewe tilbyr også bøker laget av 100 % resirkulert papir.

Kjøp fotobøker fra Cewe UK her.

Se på Shutterfly

Read More